Procesarea alimentelor

Procesarea alimentelor

Mirosurile neplacute din industria alimentară variază enorm, deoarece pot fi generate atat în zonele de producție, procesare și epurare a apelor uzate ale liniei de productie. Indiferent de sursă, toate aceste mirosuri pot fi deranjante atat  pentru lucratori cat si pentru locuitrii din vecinatate.

Procesele de prelucrare a cărnii si de rendeering intampina dificultati de control al mirosurilor, deoarece acestea apar în mod natural atunci când materialul organic sta pentru o vreme. Unele instalații de prelucrare a alimentelor au propriile lor stații de tratare a apelor reziduale, ale căror lagune miros datorită încărcăturii organice ridicate (grăsimi și unsori) din apele efluente. Mai mult, nămolul generat în timpul etapei de epurare a apei poate genera de asemenea miros. Chiar si mirosurile plăcute, cum ar fi cele din cadrul unei fabrici de condimente, pot deveni deranjante atunci când cineva le miroase pentru perioade lungi de timp.

 

 

Produsele Odor Control de neutralizare a mirosurilor sunt sigure din punct de vedere ecologic și sunt aprobate pentru utilizarea în instalațiile de procesare a alimentelor, în conformitate cu reglementarile europene. Acestea pot fi utilizate în zonele de depozitare a materiilor prime sau în depozitele de alimente, în zonele de colectare a deșeurilor sau în procesarea deșeurilor, în stația de epurare a apelor reziduale și în sistemele de curatenie din zonele de gătit. Deoarece substantele neutralizante Odor Control sunt soluții de neutralizare a mirosului cu spectru larg, ele controlează întreaga gamă de mirosuri din fabricile de procesare a alimentelor.

Versatilitatea sistemelor oferă managerilor de fabrici o alternativă economica, pentru eliminarea eficientă și efectiva a mirosurilor.

Odor Control promoveaza diverse aplicații pentru a elimina aceste mirosuri obișnuite din procesarea alimentara de la:

  • Prelucrarea cărnii – abatoare,
  • Fabrica de fainuri animale – rendeering,
  • Ferme zootehnice,
  • Prelucrarea preparatelor din pește,
  • Fabrica de bere,
  • Fabrica de vin-alcool,
  • Fabrica de arome artificiale,
  • Fabrica de ciocolata,

Etc.


PROCESARE

 

Aveți o aplicație unică de procesare a alimentelor care necesită o soluție sigură și eficientă de eliminare a mirosurilor? Contactați experții în controlul mirosurilor de la Odor Control și permiteți-ne să vă ajutăm să curatati aerul.