Filtrare apă menajeră

Filtrare apă menajeră

Tratarea apelor uzate industriale și municipale generează mirosuri puternice, persistente și neplăcute pentru angajații, rezidenții, întreprinderile și industriile situate în apropierea statiei de tratare a apelor reziduale.

Mirosurile sunt generate în diferite grade pe tot parcursul procesului de tratare a apelor reziduale, principalele zone generatoare de miros fiind stațiile de pompare, separatoarele, clarificatoarele, digestoarele, bazinele de aerare, lagunele și zonele de tratare a nămolului. Mirosurile care sunt în general asociate cu acest proces includ hidrogen sulfurat, amoniac, dioxid de sulf, scatoli, mercaptani, amine și indoli.

Fiecare statie de euprare a apei are propriile sale zone cu probleme specifice, toate putând fi remediate cu ajutorul produselor neutralizante Odor Control la punctele strategice pentru a gestiona aceste mirosuri industriale.

 

 

Colectarea si descarcarea
Vidanjele trebuie să descarce incarcatura undeva și aceasta este de obicei statia locală de epurare a apelor uzate. Vidanjele sunt deosebit de mirositoare și pot prezenta probleme de miros la statiile de epurare unde descarca. Sistemele simple de pulverizare cu  ventilator  sau cu  duze poziționate în apropierea punctului de descărcare și a locurilor în aer liber în aval vor asigura un control temporar simplu și eficient, după cum este necesar. Sau incorporarea in vidanja a unor solutii neutralizante face ca incarcatura sa fie neutralizata olfactiv

Separatoarele și tratamentul primar.
Hidrogenul sulfurat este o problemă stringenta în statiile de epurare a apelor uzate. Sistemele de neutralizare prin pulverizare instalate la decantoare/site și digestoare rezolvă aceasta problema.  În unele cazuri, solutiile de neutralizare pot fi diluate cu apă rezultata din epurare pentru o funcționare economică.

Bazine de nămol activat.
Deoarece bazinele pentru nămolul activat pot fi atât mari, cât și neacoperite, mirosurile migratorii pot fi o problemă gravă. Odor Control  poate lucra împreună cu dvs. pentru a selecta sistemele adecvate de livrare a produselor de neutralizare a mirosului.

Într-o industrie în care obiectivul este de a crea ceva pur de la o sursă impura anterior, alegerea unei soluții de neutralizare a mirosului prietenoasă cu mediul este o alegere naturală. Pentru mai multe informații contactati specialistii Odor Control.